Pa drugače?

Tule pri nas v zatoku, kot morda že veste, mešetarimo s crkovino. Vendar tuhtam, da bi bolj kazalo odpreti naravni park in organizirati fotosafarije. Tako kapitalnih stokilskih čivav ne najdeš pod soncem, pa če bi jih z lučjo iskal. Danes recimo se spreletavajo v jatah, prav nizko pri tleh, pri tem pa neumorno bevskajo. Kar je po dolgoletnih izkušnjah znamenje za kako rapidno bližajoče se sranje večjih razsežnosti. Pa kaj moremo, tudi čivave so ljudje in se jih menda ne sme kar tako streljati.

Drugače se pa še kar držim, hvala za prijazno vprašanje. Legendarni Fikret a.k.a. Homo Fikus mi je krasno spoliral moje stare/nove alufeltne. Tega opravila se nisem lotil sam, ker enostavno presega moje zenovske sposobnosti na enoto razpoložljivega časa.

Lepo spolirane feltne so na srečo imeniten antidepresiv, sicer bi verjetno v kratkem odfrčal kak minister.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 25.02.2010 | 11 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

11 komentarjev

 1. 25.02.2010 ob 14:17, domovoj pravi:

  Jap, mlada vigred je poskrbela za dogajanja v garaži (oz. v mojem primeru “garaži”) in za druga mala kmečka opravila tako pri vas v zatoku kot pri nas na domovojevini. Omislil sem si tako v fičotu že nove tepihe, nov osvežilec zraka, novo krajšo in oh-in-sploh-fensi anteno, plastično zaščito za prtljažnik (saj ne da mislim sploh kaj prevažati) ter bingljajočega Domovoja (pretihotapljenega tistikrat iz Rusije) na novem GPS držalniku. Pa tudi glede alufeln se še nisem predal. :???:

 2. žakob žablonski 25.02.2010 ob 14:59, žakob žablonski pravi:

  Tele drobne perverzije okoli transportnih sredstev me spomnijo na čase pred četrt stoletja, ko sem kupil rabljeno bolho (poljski FIAT 126P). Takojci po svečanem prihodu domov sem se na ulici pred hišo navdušeno lotil temeljitega pranja nove pridobitve. Kar bi bilo čisto OK, če ne bi med tem početjem neusmiljeno snežilo. Malo je manjkalo, pa bi si prislužil vožnjo z di-dujem in prenočišče v oblazinjeni sobici.

 3. 25.02.2010 ob 15:06, Truba pravi:

  Pa jakno s predolgimi rokavi bi najverjetneje tudi dobil – zima je pač zima in ni, da bi jim stranke zbolevale :) :) . Feltne pa si torej sfikretiral :) . Dobro opravljeno delo :mrgreen: .

 4. 25.02.2010 ob 15:11, Truba pravi:

  @Domovoj – Koliko 10.000 km si že spravil pod streho, oziroma, na števček avtočka :) ? Veliko jih ne morebiti, ker te še nisem videl v prestolnici in okolici. Ali pa si se odločil inkognito tiholaziti tu okoli :) ? Upam, da ne, ker potem pač zamudiš free beer :) .
  Pa sorry Ž za smetenje po komentarjih :) .

 5. žakob žablonski 25.02.2010 ob 15:34, žakob žablonski pravi:

  Truba, kar brez bojazni odlagaj komentarje v tele polderje. Lahko tudi kaj bolj mastnega, da bodo zrasle vsega rešpekta vredne buče.

  Zdaj se pa počasi poslavljam. Bom skušal ujagat še majstra, da mi prašno polakira te krasne feltne.

 6. 25.02.2010 ob 17:40, domovoj pravi:

  @Truba, približno desetino omenjene številke se je pa res obrnilo na armaturki. Dlje kot do štajerske prestolnice mi še ni uspelo priti, kaj šele do oddaljenih mokrišč tamkaj v zatoku. Tako je to, če človek hribolazi po kar treh službah. :neutral: Pa tudi pivu sem se kot vesten in odgovoren šoferdžija odpovedal … :???:

  Kdaj pa bo tebe (pa še Žakoba lahko mirno pobereš spotoma!) spet kaj zaneslo med panonske griče? Praznik dela je blizu. ;)

 7. žakob žablonski 26.02.2010 ob 04:53, žakob žablonski pravi:

  Domovoj, tekom današnjega dne se bom skušal odločiti, ali si žleht ali samo štorast. Kako moreš omenjati praznik dela, ko pa so ga letos zanalašč namontirali na že itaq prost wikend? :???:

 8. 26.02.2010 ob 08:40, Truba pravi:

  @Domovoj – khmmm z Ž.-jem bo treba prej spoznavni večer organizirat, ker drugače ne vem koga naj bi izžrebal z ulice in ti ga pripeljal v vaše ravnice na rdečko :) . Mimogrede, upam, da se sodi še niso presušili :) ? Za ekspedicijo v popeglane kraje pa se dogovorimo, jasno. Jaz sem se komaj prebil v dolino skozi zamete in se še malo pobiram od snežnega šoka in zimskega spanja. Tudi medvedi še spijo in kurijo lanski špeh, ker še nobenega nisem videl letos. Bo pa treba tudi pri meni, na hribcih, letos narediti kakšno bivakiranje, povezano s kremiranjem kadavrov, zalivanjem s hladilno tekočino in vseljudskim rajanjem. Naj se naredi spodobna temperatura prej, da mi kdo ne pomrzne :) . In povezano je tudi z nakupom novega krematorija, ker se je stari poslovil in odšel v druge kraje.

 9. 26.02.2010 ob 22:25, domovoj pravi:

  @ŽŽ
  Hmmm, ko sem nazadnje pogledal v šolski koledarček (in vse počitnice res preverim najprej, večkrat ter še posebej natančno), je pisalo devet prostih dni. Bržkone zato, ker si jih zaslužim.

  Aja, bom pa tisti teden na Irskem. Če me boste slučajno pogrešali (ker pa vem, da me ne boste, se samo hvalisam). :cool:

 10. žakob žablonski 28.02.2010 ob 05:03, žakob žablonski pravi:

  Vse lepše in lepše :neutral:

  Le zakaj se potem nikomur ne posveti, da si jaz zaslužim primerno apanažo in spokojno svaljkanje v čedni kolibici s pogledom na morje? Pravica ni samo slepa, tudi s kakim izrazitim čutom za malega človeka se ne more ravno ponašati.

 11. 22.03.2010 ob 17:01, Špelca pravi:

  Saj sem mislila nekaj o felnah (nekje so felne, drugje pa feltne) napisat, sploh ker je čas, da še jaz moje uredim do bleščečega sijaja – a kaj ko me je tale domovoj spravil v rahlo privzdignjeno stanje, spet se nekam odpravlja, naj mu bo lepa pot in lep postanek.
  In primejduš, kako je ta pravica tako slepa, da ne opazi, da jaz tudi stojim v vrsti (in to z dvignjenimi rokami) za eno kočo ob morju- mi je vseeno, če je pozimi burja, saj so še trije letni časi, a ne?

  Sicer pa, kako se imate spoštovani ŽŽ? Lepo? Že pomladansko?