Mala jutranja psihoterapija

Zarana naju je na balkonu, v sicer praznem koritu za rože presenetil golob. Eden tistih, ki nam sicer serjejo po glavah. Na najine nenaklonjene poglede in sikanje nedvoumnih navodil v smislu “ššššccc!”, “zgin!” ali “pober se!” je reagiral zgolj z bolščanjem in prestopanjem po tistem že dodobra ponečedenem koritu, ni pa kazal nikakršnih namenov, da naju hoče ubogati.

Gubernatorka kraala, ki so jo v času študija medicine očitno napumpali z vsakovrstnimi teorijami, je takojci domnevala, da je zverina kaj bolehna ali poškodovana in da vsled tega ne more leteti. Jaz, ki me je življenje pregnetlo v nejevernega Tomaža, sem bil drugačnega mnenja. Tič je bil enostavno videti preveč zdrav. In v nobenem primeru nisem hotel imeti sralca parkiranega na balkonu.

Navlekel sem torej gumijaste rokavice (tiste, s katerimi običajno čistimo stranišče), odločno pobasal vsiljivca in ga zadegal čez ograjo v globočino. Sicer smete trikrat ugibati, kaj se je zgodilo, lahko vam pa tudi takoj povem: taubi je letel tako, da bi osramotil samega Jonathana Livingstona. In čez nepolno minuto sem ga na lastne oči videl, kako se z jasnimi nečednimi nameni smuka okoli neke golobice na bližnji strehi. Diagnoza: simulant. Za take je uporaba odločnejših pristopov v psihoterapiji povsem na mestu, pa naj se nasprotniki pokojnega dr. Ruglja še tako pridušajo.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 25.07.2009 | 5 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

5 komentarjev

 1. 25.07.2009 ob 09:36, Truba pravi:

  Ni ga čez odločno dejanje, da simulant takoj dojame resnost situacije. To je vedela že prejšnja ablast in pri tem uporabljala tudi vulkaniziranega učitelja marksizma ali pendrek po domače, po potrebi . V vašem kraalu pa vidim, da poleg poskusov nenasilne vzgoje tipa “mora sam ugotoviti, da dela narobe”(ki je danes vseprisotna predvsem v relacijah mama-sin pri novodobnih familijah in daje prekrasne rezultate v obliki celih generacij razvajenih butlčkov z dvema levima a manikiranima ročicama), s hudodelci, simulanti in ostalo zalego, delate tudi v rokavicah :shock: . No rezultat pa je evidenten na koritu. Mislim, da imaš prav, da je z letečimi podganami treba času primerno ravnati – v burek z njimi :mrgreen: .
  Pa ne hodi navsezgodaj na balkon – kraj je očitno konfliktne narave in dan se ti začne z lateksom na rokah, kako se bo šele končal :) . Jaz bom še malo počakal preden grem ven zalit hudobce, ker pri meni ni golobov, so pa medvedi. In mislim, da pri hiši ni tako debelih rokavic, da bi navsezgodaj kaj pomagale. Če se mi spravi ponečediti pred dnevno sobo, bom stoićno pospravil za njim/njo in trpel navznoter v dobri slovenski maniri :) .

 2. 25.07.2009 ob 11:42, dare pravi:

  Malo me pa le zanima kaj je želela ptičurina doseči s svojim očitnim simuliranjem. Ja, nič v globino z njim. Pravilno!!!

 3. 31.07.2009 ob 21:36, Komar pravi:

  Halo, halo ! Ko te mine mešetarjenje s crkovino, boš takoj dobil delo kot trener klenih slovenskih besednih zvez ali pa kot učitelj letenja z direktnim pristopom. Kaj pa kawagivi ? A kaj ropotaš z njim ? Gume se sedaj ogrejejo na delovno temperaturo na mestu z neprižganim motorjem. Vročeksvinapress bi rekli na Mladini.

 4. 4.08.2009 ob 12:17, Tibor Jablonsky pravi:

  Simulantski golobje so navadni prasci. Über.

 5. 11.08.2009 ob 12:54, (Š)pelca pravi:

  Samo res, da se takole spravi simulirat na balkon …. da ga ni sram!! Si mu dal vetra, tako je prav … Presneta letečapodganja mrcina se je hotela naseliti na balkonu in zagotovo bi z veseljem pozobala vse, kar bi ji prinesel v znak dobra volje in humanitarnost …