Strogo zaupno o Žakobu Ž.

Že dolgo vrsto let se strižem sam. Na srečo, kajti v nasprotnem primeru bi se moj brivec znašel v podobni zagati kot njegov stanovski kolega, ki se je ubadal s pričesko kralja Midasa. Kot vsi dobro vemo, se šepetanje raznih skrivnosti v nedra zemlje ne obnese preveč, zatorej bom kar tule prostodušno in korajžno objavil: Žakob Ž. je obdarjen s krepkimi oslovskimi uhlji.

Resnica je taka, da sem se v torek herojsko podal na tlako. Kljub temu, da bi smel po mnenju vrača – specialista z vso pravico trohneti doma vsaj do 25. maja. Vrač seveda ni računal s tem, da sem goreč občudovalec Pavla Korčagina, sicer bi svoja mnenja in nasvete verjetno malce drugače pretehtal.

Svoje ugotovitve v pravkar se poslavljajočem tednu lahko na kratko strnem takole: nič se ni spremenilo. V času, ko sem celil rane, se ni nihče okužil z virusom hiperdomišljije. Tako še vedno goreče premlevamo iste temeljne resnice kot zadnjih 20 let, kako težki in vsakršnih krivic polni da so časi in kakšne barabe da so vsi, razen seveda nas. Vsake toliko se kdo spomni in debato začini s kako motivacijsko parolo, češ da se je treba borit ali kaj podobno bodrilnega. No prav, pa se dajmo. Fino bi pa bilo, če bi se tudi UNICEF malo vključil, a niso konec koncev oni zadolženi za otročje zadeve?

Kakorkoli, fantje in dekleta, šele zdaj mi je jasno, kako zelo sem bil potreben tega štimunga. Kot crknjen dromedar šusa v glavo

Pa lep in primerno lenoben konec tedna želim.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 15.05.2009 | 41 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

41 komentarjev

 1. 15.05.2009 ob 13:43, Truba pravi:

  In kaj ti je bilo treba tega :) ? Po sliki sodeč ti sicer ušesa kar simpatično pristojijo, ampak pogled imaš pa nekam otožen :) . In jasno vrač specialist je itak nevednež, kaj ne :) . Tc, tc, tc, tc – vseeno sem ti pripisoval več hedonizma in lenobe :mrgreen: .

 2. žakob žablonski 15.05.2009 ob 14:50, žakob žablonski pravi:

  Truba, kadar takole za nazaj ocenjujem prenekatero svojo odločitev, vključno s tole zgoraj opisano, se mi pogosto dozdeva, da me je zaslepila vizija pokala za najdebelejši krompir na kmetijskem sejmu v Radgoni.

 3. 15.05.2009 ob 18:40, Truba pravi:

  Poznam te občutke. Imam jih že celo življenje in se samo krepijo :( . O krompirju pa prosim samo dobro, čeprav ga jem samo še poredko, moji neizmerni ljubezni, navkljub :( . Ah – tenstan krompir in neizpolnjena ljubezen, dve moji bolečini … .
  ŽŽ bo že bolje, za oba, slej ko prej, boš videl. Ti zajahaš svoj moped(če ga morda še nisi), jaz v ponedeljek dobim dleta in žage po pošti in se lotim ljubiteljskega lubadarstva big time in ni vrag, da v neki točki doseževa vsak svojo nirvano. Pa šeprav z dolgimi ušesi, otožnim pogledom, brez tenstanega in ljubavi :) . In potem kavboj odjaha v sončni zahod ….

 4. 15.05.2009 ob 19:06, Fritz pravi:

  Nepopravljiv optimist :D Nisi edini.

 5. 15.05.2009 ob 21:46, domovoj pravi:

  Priznati moram, da ob ljudeh, ki se prostovoljno odrečejo lagodnemu poležavanju in se raje prijavijo na tlako, v meni trepeta cel spekter čustev, od neizmernega občudovanja, osuplosti, prezira ter celo žalosti. Ampak če te to kaj tolaži (pa dvomim, da te), tudi jaz sem tak. :neutral:

 6. 15.05.2009 ob 21:56, Mavrična pravi:

  Se strinjam s Trubo, tale ušesa so kar ljubka …
  Pa tudi s tabo, da namreč ves čas premlevamo vedno iste stvari …
  hihi, unicef si pa lepo umestil ;-)

 7. žakob žablonski 16.05.2009 ob 06:29, žakob žablonski pravi:

  Le kaj bi jaz brez vas in vaše empatije, ki je razvita in obenem volhka kot telo trebušne plesalke v najbolj gostoljubnem hanu? :)

  Se mi pa začenja dozdevati, da bo konkurenca za tisti pokal vendarle huda. Pa še Domovoj ima prednost domačega terena :???:

  Aja, mojster Truba, tisto z žagami, dleti in lubadarstvom pa le malo bolj podrobno raztolmači nam, nevednežem. Če ti ni odveč, seveda :)

  (jaz se že pomalem kotalim naokoli z mopedom, obenem pa snujem veličasten projekt v zvezi s sissy barom in raznimi nosilci kufrov ter sorodnega balasta)

 8. 16.05.2009 ob 07:36, Truba pravi:

  Razlaga, khmmmm . Na stara leta sem pač sklenil, da se bom posvetil lesu, bolj kot sem se mu do zdaj, ko se nisem in se kot svinja v buče, zagnal v nakupe orodja. In ker se mi zdi, da je najbolj zveličavno ročno delo in da so tukaj Japonci glavni mojstri, sem se opremil z ustreznimi kosi eksotičnega ročnega orodja, ki pa se pri nas ne dobijo. No zdaj pridejo in začnem vaditi in upam, da čez nekaj let uspem narediti spodobno zen gajbico za krompir v moje veliko zadovoljstvo :) . Evo toliko, če bo dovolj, drugače pa sprejemam vprašanja na mail, naročila pa še nekaj let ne, ker slutim, da bo nerodnost naredila svoje :( . Moja, jasno .
  Sem pa začuden, da so najbližja pota paketa z naroćenim iz Berlina v naše kraje čez Bologno in s strahom gledam na web za sledenje pošiljk, kje se bo prikazal moj paket, potem, ko je mlo po polnoči zapustil Bologno – Casablanca ?

 9. 16.05.2009 ob 07:53, Truba pravi:

  Kar se pa mopeda tiče. Et tu Brutus ? Pa ne, da tudi tebe zanaša v mopedističen barok in boš začel čisto spodoben moped uporabljati za stojalo za ponesrečeno obdelane kose kovine, plastike in usnja :( ? Prepričan sem bil, da se boš znal upreti tej novodobni in vsakodnevni skušnjavi modelov nekje naših let.
  Jih gledam vsakodnevno po cestah(Spet, ker pozimi razen enega usekanega kolesarja, ne srečam drugega kot avte. Hribi pač.) in se mi zdi, da bi večina rabila še en sissy bar pod vampom(tudi jaz, priznam , in tudi zato sem se odpovedal mopediranju, ker se mi ne zdi več sanitarno :) ) :mrgreen: . In potem na podeželju zagledaš ob cesti kakšen bikers friendly lokal, pogledaš na vrt in zagledaš v zmahano usnje oblečene advokate, poslovneže, wanabe bikerje, ki premlevajo vsega boga in spet rešujejo svet in primerjajo vplinjače, krom in dolžino vilic . Saj ne, da bi imel kaj proti, ampak ni več moj svet in vedno se mi je zdelo, da je predelava mopedov sveto in mojstrsko dejanje, vrsta umetnosti. In kot očesnih kirurgov ni prav veliko, je tudi bikerjev s predelanimi prduljami neokusno veliko v naših krajih in ne vidim v njih umetnikov z črnimi nohti in zmahanimi mastnimi dlanmi. Eh kaj čmo, taki cajti so to. Ko denar govori, … . Evo ti še moj prispevek k vsesplošnemu slovenceljskemu javašlukarjenju :) .
  Pa kakorkoli že, na mnoge srečne in lepe kilometre brez nezgod :D .

 10. žakob žablonski 16.05.2009 ob 07:55, žakob žablonski pravi:

  Kolosalno, Truba! Pred davnimi leti enkrat sem gledal neko poljudnoznanstveno oddajo na temo izdelave no mask. To je cela znanost. Od pravilne izbire lesa, ki mora menda potem celo večnost ležati v vodi, preden ga mojster vešče oblikuje v denimo ko-omote. Lahko pa tudi v gajbico za krompir. Če se ti ne bo odtrenalo, si na konju :)

 11. 16.05.2009 ob 08:08, Truba pravi:

  Ja ko se Japonarji česa lotijo, to pripeljejo do absurda in tam jih ne nameravam slediti. Samo praktično bom uporabil najboljše od njihovega orodja, izkušenj ipd in probal to skromno uporabiti v mojem domu in okoli njega v obliki marsičesa. In les mi je neznansko lepa stvar. V končni fazi se prav potihem(ok kakšen absurd je zdaj to, da potihem pišem na blogu o tem :mrgreen: )ogrevam nad mislijo, da bi morda, nekoč, naredil svoj lep dolenjski kozolec z japonskim orodjem in japonskimi preciznimi spoji – to bi pa celo jaz označil za kolosalno :) . No ampak dolga je še do tja in kot je rekel tudi Nejc Zaplotnik – važna je pot …. . Velja pa tudi, da se tudi najdaljša pot začne s prvim korakom in tega sem naredil – upam, da me ne izda kondicija :D .

 12. žakob žablonski 16.05.2009 ob 08:13, žakob žablonski pravi:

  Glede mopeda in opreme le-tega: vodi me načelo uporabnosti in udobnosti, ki naj bi bili, če je le možno, povezani z estetiko in preprostostjo uporabe. Glede na to, da se s tem prevozalom kotalim na dopust in da moja kreditna kartica nima spoštovanje vzbujajočih notranjih dimenzij, sem pač prisiljen kako reč tovoriti s seboj. V te namene so pa razni nosilci jako priročni. Da kufrov, v katere človek zaklene gatke in se brezskrbno vrže v vodo, niti posebej ne omenjam. Upam, da sem te vsaj malo potolažil :)

  Pri šniclanju lesa te bom pa z vsem razumevanjem vedno podpiral. Kljub temu, da sem si uspel pred leti ob podobnem opravilu virtuozno razsuti levi uč, ne gojim do lesa nobenih zamer. Prej nasprotno.

 13. 16.05.2009 ob 08:32, Truba pravi:

  Ok sem pomirjen, ker vidim, da se nisem motil in si stabilno, na mater Zemljo, postavljen možakar. Jasno, da so kufri dobrodošla in praktična iznajdba, tudi kakšna torba za na tank ni slaba stvar in podprt hrbet tudi dobro sede na daljših kotaljenjih.
  Hvala za spodbudo pri lesu in upam, da upravičim mojstsko kovana dleta in jih ne bom uporabljal mojstru Matsumuru v sramoto. In upam, da ne bom, po slovenski tradiciji, čez nekaj let v gostilni naročil pet pirov s tremi prsti :D .

 14. 16.05.2009 ob 13:43, domovoj pravi:

  Truba, če si premisliš s tesanjem kozolca – jaz bom kmalu rabil garažo. :cool:

 15. 16.05.2009 ob 20:33, Truba pravi:

  Domovoj, danes imajo avti nekajkrat več let garancije na pleh, kot si jih lastniki sploh želijo imeti in avto dajati v garažo se mi zdi greh. Tudi ko sem imel garažo, v njej avto ni prebil niti ene sekunde. Dandanes imam tudi garažo v kateri ni in ne bo avto nikoli stal. Sem pa malo račual, dabi ga zapeljal pod kozolec, če bo kdaj :) . Nadstrešek ali nekaj podobnega, da niso šipe pomrznjene, ostalo pa ne.
  BTW kaj si se odločil? Katero konzervico boš kupil? Pridem gor, da ti dam mojo za en krog za probat :) ?

 16. 16.05.2009 ob 22:46, Mavrična pravi:

  no, bom pa še jaz pametovala, ker se mi zdi, da tule manjka moja beseda … Žakob Ž., ne pri tvojih ušesih in frizerju, no, mogoče pri prostovoljni tlaki ..
  Dam popolnoma prav Trubi, ja, ne se čudit. Kar se tiče spravljanja konzerv pod streho, pod kozolec ali v garažo ..
  Današnje mobilno plehovje je narejeno tako, da je tudi pozimi zanj dovolj streha, pa naj bo nadstrešek ali pa kozolec. Odporno je na mraz. Probleme ima pa z vlago (odtod zamrznjene šipe).

  pa ko že imate toliko orodja … a znate popravit tudi take bolj enostavne stvari: spuščena vrata omar, rolete, …

 17. 16.05.2009 ob 23:13, Truba pravi:

  @Mavrična – zelo odvisno od miljavžnt parametrov, če res znamo :) . Ja in res se čudim z napadom strinjanja :shock: ;) .

 18. 16.05.2009 ob 23:20, domovoj pravi:

  Truba, Mavrična, za globalno segrevanje in stoletne toče očitno še nikoli slišala nista … :(

 19. 16.05.2009 ob 23:28, Truba pravi:

  @domovoj – pa menda ne misliš kupiti avto brez klime :shock: ? A to sploh še prodajajo, da ni morda protizakonito prodajati take avte dandanes ? Toča ? Ja pa daj no možnost kleparjem, da tiste krasne vakumske mašine vsake kvatre enkrat zalaufajo, zavarovalnica časti, itak :) .

 20. žakob žablonski 17.05.2009 ob 07:17, žakob žablonski pravi:

  @Mavrična: pri nas v kraalu rolete trmasto delujejo in vrata omaric se za nobeno ceno nočejo povesiti. Tako sem se, opeharjen za osnovna moška poslanstva, naučil imenitno pomivati posodo. Pa tudi moje sortiranje štumfov in gatk je vrhunsko.

 21. 19.05.2009 ob 09:13, Truba pravi:

  Kakšni plitvi izgovori, da lahko šariš po perilu :mrgreen: .
  Sem pa rahlo zmeden ob pomivanju posode. Za tak fetiš pa še nisem slišal :) .

 22. 19.05.2009 ob 21:42, domovoj pravi:

  Ne vidim smisla v pomivanju posode, dokler je še kak čist krožnik v kredenci. :???:

 23. žakob žablonski 20.05.2009 ob 03:42, žakob žablonski pravi:

  Vidva srečneža imata očitno povešene pante.

 24. 20.05.2009 ob 20:01, Truba pravi:

  @ŽŽ – Ok, tudi to je način, na katerega lahko gledaš na vso stvar :) . Pante imam samo v kuhinji in na vse vratih in delajo brezhibno. Tako, da si bom drugačno delo moralnajti zdaj, ko je železnina prispela in bom moral zavihati rokave en lep dan. Ampak bo moral biti res lep, pa garažo bom moral pospraviti, da bom imel kje zganjati rokohitrstvo ;) .

 25. 24.05.2009 ob 09:03, Mavrična pravi:

  eh, vrata moje omare pa so bila povešena. Bila ja, ker niso več. Pa ne zato, ker bi jih kdo popravil, ampak ker so mi pri odpiranju dv dneva nazaj ostala v roki. In ker sem trmasta, bom preučila orodje, pa vrata in jih popravila kar sama.

  ŽŽ, zlaganje štimfov in gatk — odlično, pri meni imaš velik plus!

 26. 24.05.2009 ob 09:04, Mavrična pravi:

  tamle gori je nekaj tipkarskih napak, mislim pa, da je vseeno razumljivo.

 27. 29.05.2009 ob 09:56, Mavrična pravi:

  Pokorno javljam, da ne potrebujem moškega … včeraj zvečer sem “prišraufala” vrata omare nazaj – pa še za vsak slučaj pregledala vsa ostala vrata in tu in tam zategnila kak vijak – ker več ne gledam, kje je kak priročen “handyman”, se lahko moški spet brez strahu ukvarjate z najpomembnejšo stvarjo na svetu – nogometom in se hvalite, koliko opravil znate narediti z levo roko :lol:

 28. žakob žablonski 29.05.2009 ob 16:59, žakob žablonski pravi:

  Mavrična, popolnoma te razumem, tudi sam ne potrebujem moškega. Kljub temu, da včeraj zvečer nisem prišraufal nobenih vrat omare. Iz tega lahko sklepamo, da potreba po moškem ni vzročno povezana s šraufanjem vrat :)

 29. 29.05.2009 ob 17:52, domovoj pravi:

  Jaz bi za danes zvečer potreboval enega moškega za lagodno srkanje piva ob šanku ter resno debato o tem, ali se obiskovalkam taiste beznice lepše prilegajo plahutave oblekce ali pa globoki in poudarjeni dekolteji.
  Ampak za take plehko posvetne teme bo tudi Borste povsem uporaben. :)

 30. 30.05.2009 ob 17:54, Mavrična pravi:

  In jaz sem zgrožena ob Domovojevem zadnjem komentarju, da je včeraj potreboval moškega za lagodno srkanje piva itd. Včeraj! Prav taiasti dan, ko je Borste rekel, da je doma in da mora počivat in da je doma tudi Domovoj.
  Ko pa bi vendar lahko lagodno srkala pivo, imela resne debate o plahutavih oblekicah in globokih dekoltejih na istem mestu, kjer sva s Trubo uživala na koncertu Zemeljskih ljudeh (Terrafolk), pred tem pa na sprehodu po mestu videla plahutavo oblekico z globokim dekoltejem, ki je resnici na ljubo zaradi rahle marelične barve bolj pasala meni kot pa Trubi. Sorry, Truba, marelična barva pač ni tvoja.

  Ja, ŽŽ – potreba po moškem ni vzročno povezana s šraufanjem omare. Je pa dobro imeti moškega (po domovojevo) pri debatah o oblekicah. :lol:

 31. 30.05.2009 ob 18:43, Truba pravi:

  Včerajšnje dogajanje je Mavrična že opisala. Pristavljam pohvale, koncert je bil ena-a z biftkom – kdor je manjkal naj se ugrizne kamor hoče :) . In ja, tista oblekca – ne bom zgubljal besed :) . Domovoj in Borste, vidva pa pak modrujta kako bi, če bi, ko bi … . Čas pa beži in beži … . Včeraj sta naredila napako grande.
  Danes sem se že igral z dleti, žagami, obliči in delal lesene vijake in matice – mislim, da me to dela zaželjenega samo v poljski bolnici na prvi bojni liniji, npr. Verdun je primeren kraj za tako rokohitrstvo … . Ženske nas morda rabijo samo za plehka opravila, kot je vijačenje in menjava žarnic in varovalk. Za kakšno kvalitetno ročno delo z zvrhano mero strokovnosti in tehnikalij pa praktično nikoli. Je kdo premišljeval v to smer?

 32. žakob žablonski 30.05.2009 ob 18:56, žakob žablonski pravi:

  Glej no, vedno sem bil prepričan, da nas ženske rabijo za potešitev svojih poltenih strasti. Človek se pač vsak dan kaj novega nauči, če mu le internet ne crkne :???:

 33. 30.05.2009 ob 19:31, Mavrična pravi:

  hahaha, ŽŽ in Truba.
  Kaj je potešitev ženskih poltenih strasti mogoče isto kot kakšno kvalitetno ročno delo z zvrhano mero strokovnosti in tehnikalij
  (sem pač združila vajina komentarja in dobila odgovor na dlani) hahahaha

 34. 30.05.2009 ob 22:24, Truba pravi:

  Čisto po žensko :) . Kadar jim paše, zmešajo skupaj hruške in jaboljka in naredijo iz tega češpljev kompot :mrgreen: . Umetnost sama zase :) .

 35. 31.05.2009 ob 15:20, domovoj pravi:

  Resnici na ljubo je treba priznati, da sem petkov večer res preživel doma in si lizal rane napornega vsakdanjika. Kje je bil Borste, ne vem …
  Sva pa zato zamujeno nadoknadila včeraj, na Trubinem kmečkem turizmu. ;)

 36. 31.05.2009 ob 17:05, Truba pravi:

  Mmmmm tam mora biti pravi kraj za nabiranje holesterola in maliganov. Teta me je hotela fentati že samo za zajtrk :) . Stena tapecirana z zlatimi odličji vseh možnih vinskih sejmov in ostalih pijanskih pompozijev, pa je nakazovala na vir hudo dobrega in prevretega vinskega soka nekje v neposredni bližini. Bil je zajtrk in ne spodobi se tako zgodaj stikati za sodi, sploh, ker sem se imel namen peljati lastnoročno proti mojim hribcem na jugu :) . Ampak že samo naprava za posiljevanje buteljk z lastnimi plutovinastimi zamaški v jedilnici, je nakazovala pravilne usmeritve hiše :) .

 37. 31.05.2009 ob 18:13, domovoj pravi:

  Truba, zagotavljam ti, da smo šli od hiše siti in napojeni.
  Pravzaprav smo se celo malce opotekali … :neutral:

 38. 31.05.2009 ob 23:48, Truba pravi:

  Sram bi vas lahko bilo, ker se niste pošteno opotekali :) .

 39. žakob žablonski 1.06.2009 ob 05:06, žakob žablonski pravi:

  Ne bom trdil, da gre za generalno pravilo, vendar je moja izkušnja taka, da se po tleh razprostrt človek le s težavo pošteno opoteka.

 40. 1.06.2009 ob 15:13, Mavrična pravi:

  ŽŽ, odlično …
  tako kot je težko , pravzaprav nemogoče pasti na tla kot si dolg in širok, če že ležiš na tleh .. :lol:

 41. 1.06.2009 ob 18:31, Truba pravi:

  @ŽŽ – moje izkušnje pravijo, da ko ležiš razpostrt po tleh, se začne opotekati zemlja okoli tebe in takrat šele ratat kažin :) .
  @Mavrična – Adams je podrobno opisal, kako enostavno je leteti. Zabrišeš se na tla in zgrešiš :) .
  Domovoja je zgleda res sram – sobota zvečer pa se niso pošteno opotekali in to pri njih, kjer vsi živijo za vogalom ali pa za drugim vogalom najdlje :) . Če pa rataš fejst utrujen po poti, te pa včasih kar sosed domov pripelje, itak se večina pozna med sabo :mrgreen: .