Malo ažuriranja

Da ne bo kdo zmotno domneval, da se v kraalu nič ne dogaja. Nasprotno, dogaja se nonstop, samo jaz sem prelen, da bi vse skupaj vestno beležil in na svitlo dajal.

Najpomembnejša novica je vsekakor, da je moja izbrana zdravnica opravila tisti zagamani izpit. Cum laude, kot pravimo pri nas v rovtah. Posledično se je gospodarica kraala iz nevrotične čivave prelevila nazaj v dobrodušno, ješčo in nadvse znosno osebo, kar je vredno vseh pohval. Čeprav se ponašam z lepim imenom Žakob, me komot kličete tudi Srečko.

Druga novica je ta, da se je pretekli petek Lady Suzana preselila. Pod vodstvom mlajšega možakarja po imenu Matej je elegantno odkopitljala nekam na jugovzhod. Matej ni naredil vtisa hormonsko zblojenega in vihravega junca, čeprav je bilo takoj opaziti, da je njegovo desno zapestje precej bolj živčno od nežne ročice bivše lastnice. Srečno pot, Lady Suzana in upam, da se ti bo v novi štali dobro godilo.

Jaz sem v svoji zagipsanosti še vedno monumentalen. Včasih imam vtis, da sem priča lastni metamorfozi v kita. Če je temu tako, bi bil še najraje sinji kit. V čedni modri pižami bi se valjal v kakem odročnem, ravno prav toplem fjordu, filtriral svoj vsakdanji plankton ter občasno v več jezikih oddajal sporočilo naslednje vsebine: “Pozdravljeni, tukaj smo samo me, klavrne girice.” S tem bi seveda uspešno odganjal vsiljive kitolovke.

Čez dobre tri tedne naj bi vrači povedali svoje okoli moje šape. Če bodo sploh sposobni kaj povedati, kajti bojim se, da bo zadeva smrdela do neba, ko mi enkrat odmontirajo gips. Saj, če bo zares smrdelo do neba, naj tudi tisti tam zgoraj kar sebi pripiše morebitno slabost ali celo padanje v nezavest. Menda je jasno, da je imel pri celi zadevi On prste vmes, saj jih ima menda povsod. Kako se mu sploh da in zakaj raje ne gleda fuzbala, kot vsak pravi moški?

Kakorkoli, v kraalu ostajamo optimisti. Ne bo dolgo, pa bomo spet plesali, kot da se ni nič zgodilo.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 30.03.2009 | 33 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

33 komentarjev

 1. 30.03.2009 ob 13:53, klimbra pravi:

  Plesali……rajali…..poskakovali……

  Nikar pa več……okoli na špancir hoditi……..kakšen kilometerček preteči……..
  Vsekakor……bolje sinjega kita igrati……kot ponovno…….trdo obuvalo reskirati!!!!!

  Ampak……kolikor te poznam……..so moje ideje tako ali tako……že v štartu……zanemarjene!!!!!!….pozabljene!!!!!….oh in sploh nepotrebne!

  Pa vendar, imam eno prav privatno vprašanje……….pograbila me je silna jeza, seveda ob pogledu mojega brhkega teleščka, ki izstopa izpod tuša……..in ob obilici loja, ki kipi na vse strani…….mi je v glavo šinila……”nora” ideja…………VESLANJE.

  Pa rabim en nasvetek…….kje, za čim manj soldov ( ipaQ se ne ukvarjam s preprodajo cerkovine )…..najti …….povdarek na SPODOBNI……napravi, ki bi mi služila vsaj nekaj dni……..potem me bo tako ali tako……vso veselje že minilo!!!!!

  Lahko mi sporoćiš tudi v elektronski obliki………TEL, in ostale dobrobiti moderne tehnike…….so še vedno enaki!!!!

 2. 30.03.2009 ob 13:57, Tibor Jablonsky pravi:

  Že Ahilova mati je o svojem sinu priznala da je bil pizdek. Potemtakem si o njegovih tetivah ne moremo misliti nič dobrega. To menda vedo tudi doktróji, saj je baje vse skupaj en sam šalabajz, tako so mi rekli. Pa čestitke tetki za zagamani izpit, zadnje čase pljuvam dosti katarja, ali je to zaradi tega ker Drino brez filtra najprej oslinim?

 3. 30.03.2009 ob 14:46, Truba pravi:

  Novic polna kapa, klobuk ali karkoli pač kdo nosi. Čestitke gubernatorki in vsa kritika lenobi trgovca s crkovino – frekvenca zapisov na polderjih je gosta kot voda v kanalih med njimi. Aja pa še čivave si mi sproti užalil z nevrozami :( . Če bom dobre volje, tega zločina ne bom prebral moji čivavci, da ti ob slučajnem srečanju ne izpuli druge ahilove tetive, višje itak ne seže, nohtov pa ne mara grizt :) . Oj kako velika je danes moja dobrota :) . Če bi bil pripadnik orlov s Cetinja, bi že davno peli epske jamrarije ob drgnjenju na gusle.

 4. 30.03.2009 ob 15:38, Si. R. pravi:

  Klimbra, sumim, da med tipkanjem zadev tvoj kurac nemarno stoji in skuša videti, kaj pišeš, ali a pri tem celo glasno navija, pri tem pa z desnim jajcem nehote tolče pike na tipkovnici :-)

 5. 30.03.2009 ob 15:44, Si. R. pravi:

  PS: Klimbra, kaj pa če bi šu veslat v kšno čolnarno tuki bliz Ljubljane? Za pir bi pršparu, pa bi tist pač investiru v najem čowna :)

 6. 30.03.2009 ob 15:55, klimbra pravi:

  Symči……imam pač srečo, kot sem na neki drugi stranici napisal, da moj……..naj te opozorim, da se pravilno piše KUREC…..še prav prijetno poskakuje……kar pa se “desnega jaca” tiče…..pa so le tega že nekaj let nazaj osvobodili……in se temu primerno, samosvoje in prosto……sprehaja levo, desno……torej, ga sam, že iz načelnih razlogov, ne mislim omejevati in mu kvariti veselja…..pa naj, če že drugega ne več, vsaj veselo tolče tipke po tipkovnici.

  Kar pa se Ljubljanice tiče……..jebt ga, slabo prenašam komarje, obade…..itd. Pa še oblečt se je treba, pa venkaj spravt……najn danke…..ni to za mene.

 7. 30.03.2009 ob 16:20, domovoj pravi:

  Ne vem, če sem že omenil, da se na veslanje prav nič ne spoznam. Pa da ne boste mislili, da sem potemtakem ekspert za vse ostalo – še zdaleč ne, na svetu obstaja grozljivo veliko stvari, o katerih nimam niti najmanjšega pojma. Recimo motorji. Ali čivave.
  Vem pa, da tudi jaz ne bi imel nič proti, če bi se nekje v kakšnem spokojnem atlantskem zalivčku čofotal v luči nizko stoječega rdečezlatega sonca kot svoboden kit. Takorekoč Free Willy. :???:

 8. žakob žablonski 30.03.2009 ob 16:27, žakob žablonski pravi:

  Klimbra, v enem svojih nedavnih blebetanj sem prostodušno priznal, da sem nabavil spodobno sobno galejo za pičlih 173 €urosongov. Vse, kar sem videval pod to ceno, je bilo navaden krš. A nimaš ti za zbiranje prahu na svoji klimbrovini nekega sobnega bicikla?

  Tibor, me kar malo skrbi zate. Kaj pa, če bi raje začel spet žvečiti tobak?

  Truba, čivave prisotnih so itaq vedno izzvzete. Prepričan sem, da je tvoja skulirana kot pravkar nafutran in v vseh pogledih potešen nilski konj.

  Domovoj, če misliš resno, hitro sporoči, da naročimo še eno sinje modro pižamo.

 9. 30.03.2009 ob 21:32, Truba pravi:

  @ŽŽ – kar je res je res. Futram pošast, ker drugače bi bil veliki mehiški krvolok prenevaren svoji okolici in za kazni in proteze odtrganih udov ne bi sproti zaslužil :mrgreen: . Moram pa iskreno priznati, da me je enkrat krvolok že ugriznil, ko sem z roko futer ponujal. Kri je bila prelita ampak brez zamere, ker sem bil tudi sam malce kriv. Drugače pa je beli morski pes pravo ščene v primerjavi z velikim mehiškim jedcem prašnikov.
  @Domovoj – hitro se udeleži kakšnega šnel seminarja na temo mehiških klavcev, če ne bom močno podvomil v Domovoja, ljubitelja malih psov in malih avtov :) .

 10. 31.03.2009 ob 09:43, domovoj pravi:

  Truba, imel sem že tri pse v življenju in vsi trije so bili avtohtone pritlikave pasme prleški serpentinar. Kar se avtov tiče, pa sem v fazi intenzivnega ogledovanja (najvišje na rang lestvici trenutno kotira panda, sorry žakob :???: ).

 11. žakob žablonski 31.03.2009 ob 10:46, žakob žablonski pravi:

  Zakaj sorry? Panda je kolosalen avto. Tastara, seveda.

 12. 31.03.2009 ob 11:05, domovoj pravi:

  Sorry zato, ker je twingič padel na drugo, pravzaprav tretjo izbiro. :oops:
  Govorim pa o novi pandi, TAKŠNI.

 13. žakob žablonski 31.03.2009 ob 11:26, žakob žablonski pravi:

  Domovoj, nikoli si ne bi dovolil komurkoli sugerirati okoli izbire avta, mopeda, priležnice ali česarkoli v tem rangu pomembnosti. Razen na izrecno tečnarjenje dotičnega.
  Tudi nova panda ni za stran metat, ima pa to hibo, da je “polepšana” različica tastare. Po mojem mnenju ga namreč izdelovalci avtotov biksajo enako kot cekinov polne stare hotnice, ki mislijo, da bodo lepše, če si dajo speglat kožo na obrazu. Le v redkih primerih se posreči.

 14. 31.03.2009 ob 11:46, Si. R. pravi:

  Nova panda je predvsem zelo ozka. Zdj, komur ozke pande pašejo … Meni ne :-)

 15. 31.03.2009 ob 12:25, klimbra pravi:

  Pepeslav…..res maš……..

  Sam, nekako se mi zdi, da je tale tvoja nova pridobitev malček prevelika za moje minimalistično stanovanje. IpaQ moraš upoštevati dejstvo, da v njem……poleg mene in nosilca mojih genov…….prebiva še neko bitje, ki je vzniknilo kot zvonček….nekje na Gorenjskem…….in mi je nekako……kar mi ne bo nikoli jasno, zasedlo večino že prej omenjenega prostora, da o omarah ne govorim……onemogočilo parkiranje takšne pošasti v njem. Poleg tega…..so moji gabariti……predvsem tisti merjeni v horizontalo…..precej manjši od tvojih……..zatorej, mahhhhhhhhhh, saj sam ne vem, kaj je prav.

  Da priznam, sem se maloček Gorenjske mentalitete nalezel tudi sam (pivica, kavioce….itd…..so v tem izvzete )nalezel……..zatorej se bolj nagibam k idej……nekje si za teh nekaj dni, dokler me bo držala strašna ideja o rekreaciji………sposoditi si omenjeno napravo……….in jo potem z veseljem vrniti……..sveda z zadovoljnim nasmeškom……….kako pameten sem bil…in prihhranil kupček cekinov……ker tega nisem kupil.

  P.S……..bicikel je že davno………..ve se na čigavo zahtevo…….eliminiran venkaj našega minimalističnega prebivališča. Sedaj……….vsaj naj bi………trenirajo ljudeki, ki imajo ccca 50kg preveč maščobnega tkiva…….glede na svoje proporce. ;-)

 16. 31.03.2009 ob 13:05, domovoj pravi:

  Meni s vsi novi Fiati neznansko robustno privlačni. Privoščil bi si najraje kakopak fićota, a je za mojo skromno plačo javnega uslužbenca malce svinjsko predrag. :neutral:

 17. 31.03.2009 ob 14:42, klimbra pravi:

  Domovoj……..mene pa…….naravnost vzburja……..Fijatov sedici…….

  Imaš morda kakšen nasvet, kako priti do njega?????

 18. 31.03.2009 ob 15:08, Truba pravi:

  Prleški serpentinar ? To je gorski pes za Panonske alpe, nekaj ala bernardinec ? Glej da Pando kupiš 4×4 – nujno.
  Ok, pri nas se je zvrstilo v familiji že cca 6 mehiških klavcev tako, da te tozadevno vodim :) .

 19. 31.03.2009 ob 15:55, borste pravi:

  Panda 4×4 ima preveliko porabo bambusovih vršičkov, zna pa tudi pokazat zobe, ko to najmanj pričakuješ. :)

 20. 31.03.2009 ob 20:30, domovoj pravi:

  @klimbra
  O sedici, mio amore!!! :oops:
  To bom vozil (in nič drugega), ko bom bogat in lep!

 21. 1.04.2009 ob 08:59, domovoj pravi:

  Aja, še nasvet, kako priti do do sedićija:
  prideš v Fiatov avtosalon, položiš novce na pult, se vsedeš v avto, ga zakurblaš in odpelješ. :cool:

 22. žakob žablonski 1.04.2009 ob 09:17, žakob žablonski pravi:

  Sedići je nedvomno upoštevanja vredna in očesu prijazna karoca. Moj edini pomislek velja zgolj 270litrskemu prtljažniku. O ostalih tehnikalijah ne bi razpredal, ker o njih nimam pojma.

 23. 1.04.2009 ob 18:34, klimbra pravi:

  Domovoj……..ta opcija mi je popolnoma znana……a žal malček prezahtevna….vsaj v eni točki, ki zajema tudi omenjeni “pult”.

  Pepi…….prtlažnik…..mah, za dve osebe je več kot doljšen.
  Če samo pomislim, da se na 3tedenski dopust odpravim s 120 litri razpoložljivega prostora…….je to naravnost enormno!!

  Joj…..upam, da recesija še kaj oklesti cene…….vsaj do jeseni enkrat…….potem, morda, celo uspem uporabiti “pult”. ;-)

 24. 2.04.2009 ob 20:30, Truba pravi:

  @ŽŽ – tvoj ded je bil neverjetna miselna veličina. Našel se bo sicer kdo, ki bo to veličino opremil z negativnim predznakom, a jaz trdim, da tako misel lahko sproducira samo res iskričav, dejaven in pronicljiv um. Ne morem reči, da je poziv na nebranje pozitiven, vendar je izjava tako kolosalna po svoje, da ji je treba izrečti posebno priznanje – ima nekaj soli in popra v sebi :) .

 25. žakob žablonski 3.04.2009 ob 07:42, žakob žablonski pravi:

  Truba, zavedam se, da je bil moj ded možakar, da malo takih. Sicer se z njim ne bi ustil po širnem medmrežju. Zlobni jeziki bodo pač vedno nekaj natolcevali, vendar moramo vedeti, da njegove besede niso bile poziv k nebranju, pač pa samo pojasnilo, zakaj on ne bere. O življenju je pa kljub temu vedel marsikaj. Iz prve roke.

 26. 3.04.2009 ob 10:28, Truba pravi:

  Mah saj vem, takih ne delajo već :( .

 27. 3.04.2009 ob 10:41, Tibor Jablonsky pravi:

  Sem vedel, da boš ščasoma preselil motosvet na polderje, foršur!

 28. žakob žablonski 3.04.2009 ob 12:29, žakob žablonski pravi:

  Tibor, včasih govoriš v zagonetkah. Zdajle je že en tak primer.

 29. 4.04.2009 ob 21:34, jagababa pravi:

  Dragi ŽŽ, tole naj ti bo v tolažbo ali pa tudi ne.
  V štirih dneh, odkar je moje koleno postalo ponosni lastnik nove vezi, je stanje 1:1. Dva dni za koleno in dva zame. Vsakič, ko se mi dvigne greben in ga hočem pretentati z malček več marširanja naokrog in valjanja po blazini s pretvezo da telovadim (tega res ne moreš trditi za mahanje in iztegovanje krevljaste in neubogljive tace), se mi naslednji dan maščuje s kanček manj graciozno hojo in pišmeuhovstvom predvidenih 90 stopinj gibljivosti. Ampak se ne dam in ga vztrajno ignoriram in teram svoje dalje, saj je bilo vendar s strani belih halj in inkvizicije pod krinko fizioterapije rečeno, da mi gre odlično. Glavno da smo že dva dni doma in da krevsamo štengo po štengo v praktično četrti štuk. Še dobro, da nimam bergel, ker bi se moja štorasta melenkost z njimi gladko polomila. Človek menda kljub krevljasti taci ne more gniti v brlogu in se valjati po kavču. Me prav zanima, kako bo jutri. Za zlato rezervo imam nekje skrita dva naklofena, ampak prmejduš ne vem, kam sem ju vtaknila.
  Kaj sem pravzaprav hotela povedati? Aja. Da bova tudi midva enkrat spila tiste radgonske mehurčke in zajahala mopede. Btw. Na moj mili oglas in še bolj milo sliko takozvanega motorja ni poklical še nihče. Kupi kdo fini motorčič za v gmajno, damo poceni kljub solzam v očeh.
  Pa povej, kdaj kaniš degustirati Domovojevo rdečko, da se priguncam v rodne kraje. Sva skoraj soseda.
  Drži se in topel sotrpinski pozdrav. Grem v hladilnik po led za obkladek :)

 30. 14.04.2009 ob 19:46, Komar pravi:

  Pa drgač ? Se nič ne dogaja ? Jutri smo že petnajstega ! Na mopedu še nisi, ker si še v gipsu. Malo ga bo treba premaknit, da se bati ne sprimejo s clindri. Kater letnik in kok kubov pa ima tvoja givizirana rogovilasta lepotica – nisem preveč doma pri teh oblikah mopedov, cel internet pa nimam časa okol obrnit in ga forenzično razkrinkat po stranskem risu motorja, številu reber in obliki čepov. Pa hitrejše okrevanje želim, vreme je bilo prav nemarno lepo za prizemljene motoriste.

 31. 16.04.2009 ob 20:42, domovoj pravi:

  ŽŽ, ažuriraj. Plis. :neutral:

 32. žakob žablonski 18.04.2009 ob 06:50, žakob žablonski pravi:

  Po malo daljši odsotnosti je sicer tečno ažurirat zadeve, spodobi se pa vendarle. Torej:

  @ Jagababa: močno upam, da je tvoje koleno po dveh tednih že v bistveno boljši formi in da bodo v kratkem antilope z bledo zeleno zavistjo opazovale tvoje lahkotno skakljanje. Potem pa enkrat organiziramo desant na domovojevino in požremo vse mehurčke.

  @ marKo: givizirani rogovilasti mopedek je pasme krawasaki EN 500. Pohlevno živinče, enako kot jaz. Občasno mi gre res na organ, ker ga trenutno še ne morem popeljat na sprehod. Vendar sem že v tistih letih, ko hormoni ne brbotajo več tako silovito. Pa tudi to je res, da sem se v nekdanji JNA zares dobro naučil čakati. Menda edina dobra stvar, ki sem jo odnesel iz armije. Nekaj časa sem sicer razmišljal, da bi odnesel tudi šinjel in se doma igral Hemingwaya, vendar sem potem to misel opustil.

 33. 20.04.2009 ob 16:40, jagababa pravi:

  @ žakob:
  MM je danes zaključila bolniško in odkopitljala na šiht za štiri ure, ostale štiri pokombiniram s starim dopustom. MM se tolaži s Prej na tlako – prej na motor :)
  Desant pa tako ali tako, čez prvi maj verjetno skočim v izvidnico in preverim, če sta Domovojevina in klet primerni za eminentnega gosta iz Žabarije.