Are we human, or are we Žakob?

Vse, kar ste vedno želeli vedeti o Žakobu Žablonskem, pa niste upali vprašati.

V kraalu nič pretresljivo novega. Od mahjongga se mi že pomalem fuzla. Danes proti večeru se bom podal na Jurijevino prečekirat, če je ZVIZ že kaj bolj podoben protokolarnemu vozilu. Če ni, bo svet spoznal, kako strašen je Žakob Žablonski v svojem gnevu.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 17.03.2009 | 20 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

20 komentarjev

 1. 17.03.2009 ob 17:42, Truba pravi:

  ŽŽ malce budistične spokojnosti, umirjenosti in kranjske prefriganosti svetujem tukaj. Zapomni si, da je Jurija dobro pustiti živega do dokončanja projekta. Mimogrede, a sudoku ti ne sede ?

 2. 17.03.2009 ob 19:24, Tibor Jablonsky pravi:

  Kaj ti je zmanjkalo Pornićev?

 3. 17.03.2009 ob 19:57, domovoj pravi:

  Jaz recimo redno takole po večerjici nasekam Stivdejvisa v biljardu.
  Z miško in na monitorju, se razume … :oops:

 4. žakob žablonski 18.03.2009 ob 05:27, žakob žablonski pravi:

  Brez panike, cenjeni kolegi. Zadnji stavek je bil dodan le kot učinkovit zaključek sicer brezvezne objave. Pa zato, da folk ne bi zmotno domneval, da smo bajkerji šleve.

  Procesi na Jurijevini potekajo zlagoma, a premišljeno. Namignjeno mi je bilo, da naj bi protokolarno vozilo švignilo skozi cilj nekako ob času, ko bo moja ahilova nogica dozorela. Torej čez dober mesec. Med nami povedano, kar se tiče ZVIZa malo dvomim o realnosti tega roka. Vendar mi je to precej vseeno, ker v maniri dobrega kaubojca skrivam v rokavu še aduta ali 2. Glavno, da bo kvalitetno narejeno in vsaj zaenkrat vse kaže v to smer. Jurij je car, čeprav ga po moji oceni na pomlad malce bašejo hormoni. Koga pa ne?

  Aja:
  1. sudoku mi najverjetneje ne sede, ker sem že v ljudski šoli ob pogledu na številke pogosto dobil osepnice.
  2. pornjakov mi ne more zmanjkati, dokler ima prijatelj Keky dostop do emajla.
  3. po večerjici pa običajno gledam krimiće ali pa bentim, kadar je na TV3 prenos fuzbala. Tako prvo kot drugo pa traja le kako uro. Potem namreč smrčim.

 5. 18.03.2009 ob 09:30, domovoj pravi:

  Fuzbal je, opažam, konstantno tudi na vseh možnih športtevejih. Razen kadar je hokej. Takrat je domovoj blažen v svojem ligeštulu. Če bi me zraven servirala še kakšna zamorka (govorim o kulturi streženja in pitja piva, da ne bo kakih pohujšljivih misli), bi bila idila popolna. :)

 6. 18.03.2009 ob 18:04, Truba pravi:

  Ok sudoku odpade, fuzbal tudi jaz videti ne morem… . Kakšen on line tarok al pa Texas hold’em poker bi se lahko pripetil kdaj pa kdaj, če bi se kakšni spodobni soigralci našli. Drugače pa zbiram pogum za pot v deželo stroškov – BTC. Tista sestrska ladja me stalno kliče in postajam vedno mehkejši. Pozdravi nogo kot je treba, ZVIZ bo že dozorel po poti.

 7. 18.03.2009 ob 18:43, domovoj pravi:

  Medtem ko vidva sanjata ZVIZ, sem jaz na daljavo kupil SVIC.
  To je lcd projektor, kdor še tega ne ve. :cool:

 8. 18.03.2009 ob 21:55, Truba pravi:

  Pojma nimam o kakšnem projektorju govoriš Domovoj in z ozirom, da sem rabil nov računalnik in ne projektor, sem si ga šel brez velikega pompa kupit, da se še jaz malo važim tukaj naokoli in sončim v potrošniški senci :) . Zakaj pa boš rabil tale tvoj SVIC?

  Ampak tale ZVIZ se pa ne sanja – jaz itak nisem velik ljubitelj Suzukijev, ŽŽ pa tudi ne rabi sanjati nekaj, kar že ima. Samo Jurij še hoch glanz useka in to je to. Aja pa ŽŽ-jevo tetivo bo treba še napeti in uglasiti :) .

 9. 19.03.2009 ob 07:10, domovoj pravi:

  Ih, zakaj … Računam sicer na prezentacije in potopise, dober pa bo prav gotovo tudi za kako “plejstejšn: fifa – road to worlcup” tekmo na velikem platnu.
  Petošolci obvladajo. :shock:

 10. žakob žablonski 19.03.2009 ob 07:49, žakob žablonski pravi:

  Domovoj, recimo, da sem zapopadel tvojo razlago v točkah “prezentacije” in “potopisi”. V točki “plejstejšn itd” sem se pa spet bedno izgubil. Pa nič ne dé, vseeno bom domneval, da je tvoja investicija smotrna in da ti bo v veselje. Tako kot je meni moja železnina, čeprav sem si na jasnem, da marsikdo nad njo viha nos.

 11. 19.03.2009 ob 08:09, domovoj pravi:

  Žakob, blago previdno reciva, da ne fuzbal in ne najnovejše piskajoče napravice za deco pač niso tvoje najostrejše orodje v lopi. Sicer pa lahko človek tudi brez tega vedenja dokaj spokojno živi, baje … :???:

 12. 19.03.2009 ob 08:16, Truba pravi:

  Domovoj, hočeš reči, da obisk kurje glave, poleg piva, obeta tudi poljudnoznanstveno in/ali entertainment sekcijo :) ? Ok Fifa spet ni moj izbor, se pa javim za Quake testerja, ker to mi pa, letom navkljub, gre od rok :) . Vsaj nekaj :) . Važno, da čreva frčijo naokoli. Bolje virtualno, kot pa da še jaz Juriju grozim od nervoze :) .

 13. 19.03.2009 ob 16:50, domovoj pravi:

  Truba, ali te lahko/in/kdaj torej pričakujemo v Panoniji? :?:

 14. 19.03.2009 ob 23:57, Truba pravi:

  Oh Domovoj trenutno imam rahle interne reorganizacije, profesionalne okupacije in letanja po raznoraznih trgovinah. Vse, razen internih reorganizacij, je čisto neplanirano in stihijsko, drugače bi se že davno odpravil kam proti vašim koncem. Tako pa sem obsojen na iskanje lukenj na časovni premici, kar zna v mojem nestanovitnem življenju zadnje čase pomeniti, da se mi zvečer utrga pa se usedem v avto in skupaj z mojima cuckoma odfrčim na sprehod na Lent, npr. So pa to čisto akcije v stilu Otta Skorzeny-a – padalske, jim običajno pravimo. Kar se mene tiče bi rad čimprej kaj pokukal v vaše konce. Vsekakor bom kuvertiral potezo v naprej preko emajla ali kakšne druge politure.

 15. 20.03.2009 ob 23:16, jagababa pravi:

  Žakob, Žakob, Žakob
  cccccc…
  saj menda veš, da majstrom nikoli, ampak res nikoli ne smeš dajati občutka, da nimajo neznansko in do konca smrtnih rokov pri njihovih opravilih. Če Juriju rečeš en mesec, potem zna to trajati še kakšen dan več. Dnevi so pa vedno daljši, sploh če človeka dajejo hormoni, kar dotičnega vsekakor več kot obilno.
  Ampak, pustimo se presenetiti.

 16. 20.03.2009 ob 23:18, jagababa pravi:

  btw.
  Zviza sem si pa ogledala danes, ko sem čakala na nove čeveljce za piskno. Kaj na rečem? Zgleda nekolikanj ofuljeno :)

 17. žakob žablonski 21.03.2009 ob 07:50, žakob žablonski pravi:

  Dobrodošla v tehle zamočvirjenih polderjih :) Kar priplahuta iz Domovojevih koncev, ne more biti slabo. Penina je že en tak artikel, samo za primer.

  Drugače pa sem se zatrdno odločil, da Jurija ne nameravam gajžlati. Hormoni so ena najbolj zahrbtnih tvarin v tem delu kozmosa in rabijo čas, da odbrbotajo svoje. Že to, da majstr pozabi naliti bencin v tank in se potem čoha po glavi, zakaj moped noče vžgati, je dovolj zgovoren pokazatelj. Poskusimo to upoštevati, saj smo vendar neke vrste ljudje :)

 18. 21.03.2009 ob 08:33, jagababa pravi:

  he he he
  Uglajene dame v najboljših letih krepko prekašajo nekolikanj mlajše samozvane primestne divjakinje. In potem mladcem hormoni podivjajo in koncentracija pade.
  Ampaq, glavno da dogaja, kajne? In moram priznati, da je Jurijevina postala spet bolj priljudna, odkar je tako ;-)
  p.s.
  pa hvala za rože. Bomo na Jurijevini s penino zalili tvojega Zviza in mojo poflikano tačko. Po moje si bosta opomogla ravno nekje ob istem času. Evo, častim.

 19. žakob žablonski 21.03.2009 ob 09:20, žakob žablonski pravi:

  Ne vem natanko, na kaj cikaš z damami vseh vrst in kot previdna persona niti nočem vedeti. Star tasmanski pregovor pravi: “Kogar so dame popikale in še vedno vtika riuc v njihova gnezda, ta sme po lastni krivdi računati na krepke buške.” In Tasmanci slovijo kot modri ljudje, vredni upoštevanja.

  Glavno je, da nam vrači sproti poflikajo okončine. Penina bo tekla v potokih in podirali bomo gromoglasne kupčke :)

 20. 4.09.2009 ob 13:36, (Š)pelca pravi:

  Po enih malce smešnih sestankih se vračam za računalnik … pa sem se spomnila, da bi lahko še kaj od tebe prebrala, preden začnem razmišljati o kosilu in s čim vse me bo presenetil moj najljubši in edini sin. No, po vtipkanju tvojega imena na siolu, se mi je tole odprlo ….
  in ugotavljam, da bom morala domovoju mežikat, čeprav nisem zamorka in imam bolj malo izkušenj s kulturo strežbe, me pa zanima njegov projektor, ker bom sama imela stotisoč predstavitev, pa me zanima, kako to čudo zgleda in kako deluje ;) ;) ;) mežikam proti tilniku kure …