Pildek v nabiralniku

Pildki, ki človeka vabijo, naj se zglasi na bližnji pošti, običajno ne obetajo nič dobrega. V večini primerov te tam čakajo drugi pildki, ki te obveščajo, da te pričakuje sodnik, da si pozabil plačati kako neumnost, da so ti nakalkulirali višje alimente ali da nisi sprejet tja, kamor bi se zares rad vštulil. Tak pildek me je čakal v nabiralniku in konkretno naščeperjen sem odvihral na pošto, pripravljen, da se stepem s poštno uslužbenko. Ta je moje izpade poznala že od prej in roka ji je kot slučajno počivala na težkem luknjaču za papir. Kot kaže, je od zadnjega srečanja tudi redno zahajala v fitnes. Njeni bicepsi so bili kolosalni. To me je malce prizemljilo. Potisnil sem frdamani pildek na pult obenem z osebno. Slednje ni niti pogledala. Kot že omenjeno, poznala sva se od prej. Desnica ji je še vedno počivala na luknjaču, z levo pa je segla pod pult in predme položila zajetno rumeno rjavo ovojnico. Običajno so modre in tudi ne tako zajetne. Da ni kaka provizija?

Zbegan sem se pozabil posloviti, vendar mislim, da to ni poslabšalo mojih odnosov s poštno uslužbenko. Komaj sem čakal, da pridem domov in v miru preštejem novce. Mogoče jih bo dovolj, da kupim še en star moped? Morda celo še eno garažo?

No, ni bila provizija. Itaq nikoli ni. Bilo pa je tole:

in tole:

Radgonski biser mi je v napadu dobrotljivosti poslal dve svoji knjigici. Hvala, Domovoj. Mopedov imam že dovolj, za dobro knjigico se pa vedno najde prostor :)

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 17.02.2009 | 12 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

12 komentarjev

 1. 17.02.2009 ob 18:44, domovoj pravi:

  Ne le prostor, tudi čas zanje si vzami. ;)

 2. žakob žablonski 17.02.2009 ob 18:55, žakob žablonski pravi:

  Vsekakor. Ko ju boš prihodnjič videl, bosta kar cveteli od vnetega prebiranja :)

  Aja, twingota ti pa vseeno ne morem prodati. Si prepričan, da ne bi imel mopeda?

 3. 17.02.2009 ob 22:01, domovoj pravi:

  V svoji prejšnji, zgornji izjavi za javnost sem bil pretirano skop v besedah in za nameček še nenatančen – namesto vzami bi moralo recimo po vsej logiki in formi stati najdi. Prikladen izgovor je naglica, mudilo se mi je namreč na dogovorjeno pivo. Tudi pomenek ob pivu s tabo, Žakob Žablonski, bi bil po moje jako zanimiva življenska izkušnja. Ampak ker piva bojda ne konzumiraš, sem ti v uteho pač poslal moje knjižurice. Zdaj pa imaš. :???:

  V porog globalni krizi pa kupujem ganc novega twingiča. Če bo twingič, sploh … :?:

 4. 17.02.2009 ob 22:13, mostly harmless pravi:

  Grdoba jaz sem tudi najprej pomislila, da domovoj z darilci za tvingiča lobira :) .

  Btw, tvingulin je fajn v jako mnogo namenov. Prostoren za dva zagotovo. Moj je meni zvesto služil; četudi se je frdamancem zdel premalo nobel avto, da bi mi vanj namontirali nakamičija.

 5. 17.02.2009 ob 23:02, Truba pravi:

  Wow, preberi pa napiši recenzijo, da oddrvim v knjižnico.

 6. žakob žablonski 18.02.2009 ob 08:09, žakob žablonski pravi:

  Domovoj, nimam pojma, od kod ti podatek, da en taprau bajker ne konzumira pira :?: Za take blasfemične izjave bi te v vsaki kulturni deželi kamenjali, razčetverili in skurili na grmadi. Večkrat zapored.

  MH, imaš noro srečo, da ti niso hoteli namontirati nakamičija, spomni se samo, kakšno štalo je tam uprizoril Alan Rickman, preden ga je Bruce Willis vrgel s strehe. No, jaz si tega v našem twingotu ne bi želel, zate pa ne vem.

  Truba, imam izvrstno novico zate: znorel si. Recenzijo, ha! Za take zadeve boš moral poiskati kakega drugega pajaca… :???:

 7. 18.02.2009 ob 08:22, domovoj pravi:

  @žž
  Na sklep o tvoji pirovski abstinenci me je zmotno napeljal stavek iz najine privatne korespondence, citiram: “Tudi zastran vrčkov lahko mirno spiš, piva namreč sploh ne pijem.” Se ponižno opravičujem. ;)

  @Truba
  Recenzija (ne moja temveč o meni) te čaka v e-nabiralniku. :)

 8. 18.02.2009 ob 08:24, domovoj pravi:

  BTW, kaj je to nakamiči? :oops:

 9. 18.02.2009 ob 08:59, mostly harmless pravi:

  @domovoj: nakamichi{dot}com Meni je avto eden redkih placov, kjer lahko v miru poslušam muziko. Ampak tvingulin baje nima dovolj litrov prostora, da bi lahko uživala v takih zvokih :-( No, saj zdaj je avto drugi, za kar je bil porabljen tudi šparovček, namenjen nakamičiju :-( .

 10. 18.02.2009 ob 10:06, Alla pravi:

  Žakob Žablonski je srečen človek :)
  Jaz sem na pošti dobila bistveno manj prijetno (modro) pošiljko.

 11. žakob žablonski 18.02.2009 ob 10:22, žakob žablonski pravi:

  Allencija, v življenju še nisem srečal Žablonskega, ki bi bil nesrečen, pa sem kar lep kos sveta obredel. ;)

  Domovoj, povsem možno je, da se mi je kdaj kaj hecnega zapisalo. Substance so zahrbtne in ti znajo položiti na tipkovnico najbolj neverjetne izjave.

  MH, mogoče sem zamenjal nakamičija z nakatomijem. Se opravičujem, ampaq jaz teh rumenjakov enostavno ne ločim. Vsi so isti. :oops:

 12. 18.02.2009 ob 13:43, domovoj pravi:

  “A vidiš tegale rumenega golfa?”
  “Vidim.”
  “No, jaz si bom kupil takega istega twingota, sam’ da bo bel.”

  Dobil danes na mejl. :D