Tantu bellu sonniu di u vechju Ghjacumu

Za vas morda ni toliko pomembno, zame pa je: čez slabih 14 dni bom jaz, vaš vdani Jakob Jablonsky, galjot, obesil veslo na klin. Zaradi lepšega bom v bisage strpal tistih par gatk, vrgel vse skupaj mezgu čez pleča in klopeteklop-klopeteklop…, me bodo njegova kopitka zložno ponesla v obljubljeno deželo. Semkaj namreč. Že petič.

Ker sem previden človek, me na tovrstnih expedicijah vedno spremlja izbrana zdravnica. Nekdo pač mora skrbeti za to, da nisem že prvi večer popolnoma mehurjast od svaljkanja na plaži. Pa tudi sicer moram povedati, da mi je njena družba izjemno ljuba. Ne glede na to, da se količina bisag, gatk, sončnikov, zaščitnih faktorjev in ostale krame opazno poveča. Dame imajo pač drugačne predstave o nujnih potrebščinah kot mi, zakrknjeni hropci. Na srečo sta v igri dva mezga, en sam bi vse skupaj le s težavo zmogel.

Mogoče se vam zdi, da je vsa ta zadeva rahlo pocukrana, vendar se motite. Resnica je bistveno bolj pocukrana kot si sploh lahko predstavljate.

mopediranje.JPG  playa.JPG

Za zaključek tega zapisa pa še ena taka spodbudna, da se boste laže ufurali v štimung.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 14.07.2008 | 11 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

11 komentarjev

 1. 14.07.2008 ob 12:54, sparkica pravi:

  Delanje luštov bi morali zakonsko prepovedati :mrgreen: S takim le cukrom bi se tudi sparkica posipala :mrgreen: Naslednjič, ko bo mezeg fraj, si ga sposodim, potem pa klopete-klepete po stopinjah strica Jakoba ;)

  Zdravnice so zelo priročna bitja, sploh če so prijazne in prenosljive (take, da jih ni težko prenašati v kateremkoli smislu). Privoščim ti, da imaš takšno ;)

 2. žakob žablonski 15.07.2008 ob 05:27, žakob žablonski pravi:

  Gdč. Sparkica, če bi jaz pol tako vešče motovilil s fotkičem kot ti in bi tule objavil slikce s poprejšnjih obiskov Korzike, bi vsaj pol bravcev obtičalo na veterini zaradi suma na steklino. V bistvu imate prav noro srečo :)

  (seveda jo imam tudi jaz, srečo namreč, kar pa se ne nanaša več na prvi del tvojih izvajanj)

 3. 15.07.2008 ob 08:49, Šnuja pravi:

  žlica res stoji pokonci. In tole ni fer. Ne grem se več..
  skregana..
  al pa kej..

 4. 15.07.2008 ob 09:44, Alla pravi:

  No, fajn….dohtarco mi boš odpeljal.
  Glej, da boš lepo skrbel zanjo, ker jo bom sigurno še kdaj rabila :)
  Uživajta!

 5. žakob žablonski 15.07.2008 ob 09:54, žakob žablonski pravi:

  No, vsaj ena dobra duša, ki ni bledo zelena od nevoščljivosti. Qualla, Allencija :)

  @ schnuy: naj ti Zlobni Mali Đukac požre vse žemlje! :P

 6. 15.07.2008 ob 11:12, domovoj pravi:

  Jaz pohajkujem naokrog z zdravstvenim tehnikom in profesorjem racunalnistva v eni osebi, kar je takisto dobitna kombinacija. Gatke in preznojene majcke puscam na licu mesta, v kosu za smeti tiho smrdijo v prihajajoci dan.

 7. 15.07.2008 ob 12:24, Alla pravi:

  Sama dobrota me je. :D
  Ampak če mi ne pripelješ zadovoljne dohtarce nazaj, se zna pa tudi to spremenit :P

 8. žakob žablonski 15.07.2008 ob 13:26, žakob žablonski pravi:

  Domovoj, to ukano sem uporabljal pred leti. Ne z zdravstvenim tehnikom, pač pa z gatkami in štumfki. Celo leto sem marljivo dajal na stran najbolj iztrošene primerke in jih potem med vandranjem puščal po smetnjakih, temeljito preznojene in s flekci od kamilic na temu določenih mestih. Vendar takrat še ni bil izumljen argument: “Kaj pa če boš imel nesrečo?” Verjetno bi se res požrl, če bi me transportirali na urgenco vsega zdelanega, pa še s kamiličnimi in ventiliranimi gatkami za nameček.

  Allencija, Onkel Jakob je takorekši garancija za zadovoljstvo, torej brez skrbi :)

 9. 15.07.2008 ob 13:42, Šnuja pravi:

  Pepe – uživajta :) .. pa ne pozabita še malo pogledat, če je kje kaka partije za oženit malega đukca. lanski kandidat je bil sicer čeden in premožen, a se mi zdi, da je premalo smrdel..

  dota: kufer belih žemelj.

 10. žakob žablonski 15.07.2008 ob 14:00, žakob žablonski pravi:

  Lanski kandidat, Romeo po imenu, je bil sicer s Sicilije in ne s Korzike, drži pa, da je bil kot lastnik hotela Al Pescatore v Cefaluju izjemno dobra partija. Smrdel je pa kot najbolj temno črna kuga. Lahko skomandiram njegovo telefonsko, brez posredniške provizije. Naj se imajo ljudje radi, ane :)

 11. 2.08.2008 ob 13:35, Tibor Jablonsky pravi:

  Pa pozdravi Želvisa, če je še živ…sm čul da je fejst not padu..