Hiči (a tribute to the great Alfred Tičkok)

Naj bo takoj jasno, da nisem ornitolog. Imam pa v glavi namontirano pravo razkošje dveh učkov in kljub temu, da sem si enega uspel že pred skoraj dvema desetletjema temeljito poškodovati, tadrugi je pa letom primerno opešan, mi ni ušlo, kako nemarno so se v naših rovtah razpasle vrane.

hitch.jpg

Ne vem, komu ali čemu se smejo zahvaliti za ta nepričakovani razcvet. Za časa mojega detinstva (kot bi verjetno rekel Maksim Gorki) jih je bilo le za vzorec. Vran namreč. Danes pa se obilo in rade družijo ter nekako ošabno in zviška opazujejo ostale pripadnike Luftwaffe, kolikor se jih sploh še potika naokoli. Golobi, ki so bili svojčas največji carji, so danes totalni luzerji. Grlic sploh ne vidiš več na sceni. Lastovk takisto. Sinice in škorci so rariteta, kosi rumenokljuni pa le občasno, zarana in napol ilegalno odžvižgajo kak napev, potem jih pa ni več na spregled. Edinole vrabci, predrzni in jezikavi kot so, do neke mere kontrirajo vranam. V odkrite spopade se pa tudi oni ne spuščajo. Že vedo, zakaj ne.

Vzporedno s spremembo strukture krilate populacije opažam tudi spremembo velikosti iztrebkov, ki jih frčači puščajo naokoli brez kakršnegakoli reda in obzirnosti. Živimo v takih časih, ko razsoden človek pač ne pričakuje sprememb na bolje. Sranje je vse večje in vrane se tega načela tudi dosledno držijo. Morda pa prav tu tiči skrivnost njihove trenutne hegemonije ?

Če je temu tako, imam občutek, da bo tudi vranam odklenkalo. In to prav kmalu. Nedavno sem namreč na svoji mali terasi odkril upoštevanja vreden kup, ki je po velikosti odločno prekašal vse doslej videne tovrstne produkte perjadi. Krave in nosorogi, kolikor je meni znano, do šestega nadstropja ne letijo. Za angele se šušlja, da sploh nimajo ritk. Zato sumim, da mi je ogabni suvenir zapustil kak v času zablodeli pteranodon, ki varno skrit za dimnikom potuhnjeno opreza in čaka na ugoden trenutek za državni udar. Saj za vrane se mi fučka, ampaq spet bomo nasrani mi, davkoplačevalci cry.gif

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 9.07.2008 | 13 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

13 komentarjev

 1. 9.07.2008 ob 14:20, Alla pravi:

  Ravno včeraj se je nad centrom spet preletavala jata kakšnih 10 galebov.
  Nedvomno proizvajajo še več dreka od omenjenih črnuhinj.
  Tako kot si napisal…. vse več dreka imamo nad glavami.

 2. žakob žablonski 9.07.2008 ob 14:34, žakob žablonski pravi:

  Zanimivo, kako v določenih primerih nisem prav nič vesel, če se kdo strinja z mano.

 3. 9.07.2008 ob 14:59, Alla pravi:

  No, pa poglejmo stvar iz drugega zornega kota…. vsaj kvalitetno bo vse pognojeno ;)

 4. 9.07.2008 ob 15:25, vale pravi:

  Menjam deset vran za štiri grlice in šest šoj. Šifra, tudi krave letijo, če sediš dovolj nizko.

 5. 9.07.2008 ob 15:26, vale pravi:

  Aja, zraven podarim še jato vrabcev in enega čuka.

 6. 9.07.2008 ob 16:17, Šnuja pravi:

  Pri nas ni kosov, ker vse požre Mali Pes.
  ne vem zakaj ne žre tudi vran.

 7. žakob žablonski 9.07.2008 ob 16:54, žakob žablonski pravi:

  Mali Đukac je po vsem sodeč oportunistični podrepnik. Pravzaprav bi lahko to slutili že zaradi čudnega vonja, ki ga je oddajal ob prihodu na sceno. Gravž!
  ;)

 8. 9.07.2008 ob 18:40, Šnuja pravi:

  :D čista resnica, pa vendar smrdi.

 9. 9.07.2008 ob 19:33, domovoj pravi:

  Ampak enkrat nekje sem prebral (pravzaprav ne vem, kaj me je sploh pognalo nad prebiranje tovrstnega ctiva), da so zivalski priimki – Kos, Golob, Sraka … – izvorno prastaroslovanski. Od takrat se s svojim perjem ponosno kitim.

 10. 10.07.2008 ob 08:50, sparkica pravi:

  Zamenjam par grlic za leteče opice (baje so izvrstno prevozno sredstvo, pa še pottraining je možen), vrane pa kar obdržite, imamo že svojih dovolj. Vrabce izvažamo po celi vesi (vasi): trenutno kradejo naši pEsiki samo hrano, bojim pa se, da bodo nekega dne ukradli tudi pEsiko. Jeseni in pozimi, pa tudi spomladi in poleti se da zaznati siničke,liščke, šoje,žolne, kosi hodijo z mano v službo (pri vas jih ni, ker morajo hoditi z mano na tlako). Bo že držalo, da smo bogu za koleni in da se še nismo dovolj moderni-ptičirali. Edinole lastovke pa res pogrešam :???:

  Pteranodoni, verjel ali ne, imajo včasih dokaj človeško podobo. Vrane pa bodo morale nehati letati na politične shode, ker potem dobijo napačne ideje, da je treba sračkat po ljudeh.

  Glede oči… če bo vedno več sranja, ne bo treba oči, ker se bo vse pravi čas zavohalo ;)

  @vale: pri meni leti vse, očitno sem dovolj nizko :mrgreen:

 11. 11.07.2008 ob 16:48, Ivan Grozni pravi:

  Sparkica to je kul. Zrela si za Nizko, vasico v Savinski dolini, ki je znana po Zdrawcih in Zmajevi votlini. Tam krave sedijo na veji in štrikajo.

  Upam, da bo naš župan odletel … kam drugam …

 12. 11.07.2008 ob 16:49, Ivan Grozni pravi:

  Aja, zgornje by Vale, ki leta po Ivanovem računalu …

 13. einherjar 21.07.2008 ob 14:19, einherjar pravi:

  Ah: http://www.heise.de/ix/raven/Literature/Lore/TheRaven.html

  Nekaj najlepsega, takoj za Annabell Lee.

  BTW: zablonski, a te je hcerka pozdravila? :)