So stvari, ki jih ne bom nikoli razumel

Da o eni od njih sploh razmišljam, sta kriva cenjena kolega TULE in TULE

Najbrž ima sproščeno tekanje, brcanje in valjanje po travi kako pomembno vlogo v procesu odraščanja. Zlasti pri dečkih, pa tudi pri kaki možači. Na določen del deklic pa menda deluje kot močan afrodiziak. Zato je fuzbal tako popularen in prav je tako.

Se mi pa zdi, da je nekaj hudo narobe s planetom, kjer:

 • na eni strani dečki ne morejo igrati fuzbala, ker bi jim mine drugih dečkov, ki se igrajo vojno, odtrgale nogice
 • na drugi strani pa deček, ki bi moral po vseh merilih že davno odrasti, kasira skoraj maljon dolore$ov na teden za to, da sproščeno teka, brca in se valja po travi

fuzbal.jpg

Ali nas s tem odraščanjem samo farbajo?

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 4.06.2008 | 20 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

20 komentarjev

 1. 4.06.2008 ob 10:54, domovoj pravi:

  Navijaški rekviziti so pripravljeni, pivo v hladilniku, vsi termini pa do nadaljnega odpovedani. Kar se mene tiče, lahko začnejo. :)

 2. žakob žablonski 4.06.2008 ob 11:04, žakob žablonski pravi:

  Kar se mene tiče, bi lahko začeli že marca. Nivo piva v hladilniku se zaradi tega ne bi bistveno spremenil, termitov pa nikoli nisem imel. Enkrat pred približno dvajsetimi leti sem imel faraonke, pa sem se jih znebil, na posebno lokav način. Trenutno imam pajke in solidno shajamo drug z drugim. Harmoniramo, takorekoč.

 3. Muki 4.06.2008 ob 12:34, Muki pravi:

  Ma ne vem, tale z dečki pa odtrganimi nogami mi zveni nekak patetično zguljeno. Pa saj se nisi včeraj preselil s tujega planeta na zemljo, ali pač?

 4. žakob žablonski 4.06.2008 ob 13:16, žakob žablonski pravi:

  Muki, omenjanje nesreč, ki in dokler se dogajajo drugim, nam pogosto zveni patetično in oguljeno. Po drugi strani se pa z največjo lahkoto in vnemo, običajno s kavča, istovetimo z raznoraznimi “našimi”, kadar jim uspe premagati “tiste druge”. To pa seveda ni patetično.

 5. 4.06.2008 ob 15:10, vale pravi:

  Tako čisto po babje sem se zadnjič ob prebiranju nogometnih člankov, ki jih pred glavnim žogobrcanjem kar mrgoli, resnično vprašala, če so njihove noge res vredne toliko cekinov? Fuzbalerske kakopak, ne otroške, ki, kot ugotavlja Senior Pepe, ne štejejo piškavega groša. Še en dokaz več, da ni več važno kaj imaš v glavi, ampak katero žogo brcaš oziroma še bolje v kateri gol jo brcaš …

  Everybody:
  Fuzbal smo špilal …
  Žoga bila je mrtvaška glavica …

 6. Muki 4.06.2008 ob 15:33, Muki pravi:

  Ma ne mešite fuzbala s svetovnimi problemi, ta je se mi zdi, še najmanj kriv za pizdarije v afriki.
  In ne vzbujajte mi slabe vesti zaradi tega, ker šljukam per pa gledam fuzbal, ko nimam kaj bolj pametnega za počet, ker to je res bedasto.

 7. žakob žablonski 4.06.2008 ob 17:00, žakob žablonski pravi:

  Hja, tule ni nihče trdil, da je fuzbal česarkoli kriv. Fuzbal je v osnovi igra. Morda celo butasta, pa še vedno boljša kot denimo metanje kristjanov levom. Vsaj kristjani so verjetno takega mnenja, za leve pa že nisem prepričan. Kaj smo uspeli iz ene simpl igre narediti, je pa že drugo vprašanje.
  In tudi nihče tule ni extra omenjal nobenega Mukija, češ: “lejga voluharja, tamle žlampa per in gleda fuzbal, namesto da bi v prostem času rezljal lesene nogice za zamorčke!”
  Tako da je vsaka morebitna slaba vest povsem samorodni mukizem.

 8. 4.06.2008 ob 19:12, vale pravi:

  Baje so levi tiste čase bili tik pred izumrtjem zaradi hudih želodčnih prebav, tako da nimajo nič proti ukinitvi, baje pa tudi proti fuzbalu ne … Heil Cesar

 9. 4.06.2008 ob 19:28, vale pravi:

  Sicer se pa kmalu začenjajo olimpijske …

 10. 4.06.2008 ob 20:35, domovoj pravi:

  Dečki, kakor komu drago. Ukvarjajte se s ščurkorejo, tuhtajte, kako iz obsežnih ležišč katranskega peska nekje v zahodni Kanadi pridobiti alternativne vire goriva, rešujte probleme Planeta. Če vam uspe vmes skromno rešiti še kakšnega mojega, bom tudi jako hvaležen. Jaz zase vem, da bom naslednje tedne navijal za Nizozemce, čeprav bodo prvaki Italijani.

 11. 4.06.2008 ob 20:38, vale pravi:

  Jaz kot vedno navijam za naše …

 12. žakob žablonski 5.06.2008 ob 04:32, žakob žablonski pravi:

  Domovoj, blagor tebi, ki si še mlad in vse to zmoreš. Jaz sem pa že v letih, ki te prisilijo šparat. Torej se bom zdaj malce potuhnil, pol se pa brez rezerve posvetim navijanju za Miss Hawaiian Tropic. Resda manj tekajo, se mi pa zdi, da imajo vseeno kaj za pokazat.

 13. 5.06.2008 ob 17:38, vale pravi:

  Kakopak Pepe, vsaka ima dve žogici, za katerimi se podi marsikdo in marsikaj :-)

 14. 5.06.2008 ob 19:42, Fritz pravi:

  Fuzbal je res, v osnovi, samo igra. Fuzbal z milijoni doloresov in eurosongov pa ni več igra, tudi šport ni. Je samo in izključno šovbiznis. Tekanje za ženskimi žogicami mi je podarila narava, med ostalimi neumnostmi, ki sem se jih priučil ali jih z veseljem počnem pa nogometa nedvomno ni. Niti gledati se mi ga ne da. Ker je to nekdo pogruntal, so mi uspešno uvalili večletni dopust, v pet milijonskem mestu, v katerem se z 95% folka ne moreš več kot 5 minut pogovarjati o ničemer drugem kot in samo in le o nogometu. In če jim poveš, da ti za fuzbal dol visi, potem te gledajo kot Talibana. Se mi je zmeraj dozdevalo, da ta masovna romanja, k bogovom žoge, delujejo precej religiozno.

 15. 5.06.2008 ob 20:31, Tibor Jablonsky pravi:

  ufffff….določenim dečkom pade skira v med, potem pa imajo toliko dldlsov, da se lahko celo življenje igrajo. Vprašaj Cimerotiča – on si taprvi kupi novo verzijo playstationa.

  Kar se pa športa tiče, dragi stric, a si kdaj za kakšno partijo boćanja?

  Spomnil sem se namreč tiste slikce, ko frajerji na oglu stojijo, res zajebano.

  Bojda je v Ljubljani neko balinarsko društvo, ampak povedati moram, da se to dela na morju, tam gre boljše po grlu tisti špricerček. ob boćanju seveda.

 16. 6.06.2008 ob 08:37, domovoj pravi:

  @Žakob
  Jaz močno dvomim, da zna Miss Hawaiian Tropic tako felšati žogo čez živi zid, da pristane točno v rašljah. Drži pa, da ima dobre noge.

 17. žakob žablonski 6.06.2008 ob 09:07, žakob žablonski pravi:

  Domovoj, verjetno Miss Hawaiian Tropic res ne obvlada plemenite veščine felšanja kot kak izurjen fuzbalist. Upal pa bi staviti, da mnogo lepše riše z nogicami osmice po zraku. Temu argumentu pa težko odrekamo težo, rašlje gor ali dol.

 18. 6.06.2008 ob 17:22, vale pravi:

  Da o dribljanju niti ne govorimo … z rokami … pri misicah :-)

 19. einherjar 2.07.2008 ob 15:45, einherjar pravi:

  Fuzbal je v osnovi igra. Morda celo butasta, pa še vedno boljša kot denimo metanje kristjanov levom.

  Zdajle sele opazil… Prosim ce ne pises neumnosti. Visoko cenim tvoj pogled na svet, ampak malo stvari je boljsih od metanja kristjanov levom….

 20. žakob žablonski 3.07.2008 ob 14:39, žakob žablonski pravi:

  Eini, oprosti. Nikakor ni bil moj namen, da bi te prizadel.
  Isto sporočam tudi vsem fuzbalskim navijačem in frizerskim viklerjem. Verjetno se bom ob prvi ugodni priložnosti celo malce zakopal.