Vsekakor mi je ime Srečko

O kolobocijah v zvezi z nabavo svojega znamenitega Geplna sem pissaril že TULELE, če je morda kdo pozabil. Afera se je potem srečno razpletla tako, da sem v ogenj poslal znanca iz bella Italia, ki mi je predmet poželenja pritovoril iz Amerike, kamor hodi redno obiskovat svojo zaročenko.

Stavim, da bi tovrstna štorija marsikomu do amena zagraužala naročanje raznih artiklov po netu in bi ročno fliknil tipkovnico v koruzo. Ampaq Jakob Jablonsky je iz povsem drugačnega, bistveno bolj žilavega testa.

srecko.jpg

Rane iz bitke za Gepl se še niso dobro zacelile, ko sem že hitel naročati neko strokovno literaturo, razni Amazoni in podobni možni dobavitelji pa so me vsi po vrsti zavračali z najbolj za lase privlečenimi izgovori. Dokler ni na sceno uletel prijatelj Twistan in z dvema veščima klikoma rešil zadeve. Mladci to obvladajo.

Nekaterih pač nikoli ne izuči in odločil sem se, da je danes moj srečni dan. Ne glede na to, da sem zverinsko prehlajen. Hrabro kot oče vseh narodnih herojev sem se zagozdil za računalnikom in z virtuozno potezo, ki se je ne bi sramoval sam José Raúl Capablanca v svojih najboljših letih, začel partijo proti takoimenovani HOLANDSKI OBRAMBI. Izvrstno mi je uspevalo vse do trenutka, ko se je bilo potrebno registrirati, tam pa sem obtičal. Na spisku vseh mogočih, tudi najbolj zahojenih držav, s katerimi tvrdka CMS z največjim veseljem sodeluje, namreč Slovenije ajnfah ni.

“Beseda ni kojn,” sem si dejal in promptno rufnil gor v deželo tulipanov. Na moje veliko presenečenje se mi je takojci javila ljubezniva tetica in dovolila, da sem ji razložil zagato. In mi kot iz topa razložila nazaj, da v Slovenijo pač ne lifrajo.

“A na Guam pa lifrate?”

“Seveda.”

“Pa na Kokosove otoke tudi, ane?”

“Ja, redno.”

“Pa vi veste, da je Slovenija v EU in ne tam nekje Bogu iza nogu?”

“Mhm.”

“Ja, zakaj pa potem ne lifrate v Slovenijo?”

“Company policy.”

Pa sva bila zmenjena. In prisežem, da sem slišal, kako pod mizo nonšalantno rožlja s tistimi lesenimi cokli, nekje v ozadju pa so se še bolj nonšalantno vrteli mlini na veter.

Če me v prihodnjih dneh zasačite s kufri v rokah, lahko sklepate, da se selim. Verjetno na Trinidad in Tobago. Tja namreč tvrdka CMS lifra brez zadržkov. Preveril sem :)

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 10.01.2008 | 5 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

5 komentarjev

 1. 10.01.2008 ob 21:30, Fritz pravi:

  Heh, ti se pa čudiš? Ljudje delajo samo z resnimi državami, ne pa z nekimi banana-republikami ;)

 2. 11.01.2008 ob 09:19, Ivan Grozni pravi:

  Sam sem nedlogo nazaj iz gadsejvdquin na moje vprašanjce, ali robo izstreljujejo tudi proti Sloveniji (oz. zakaj ne), ker smo kajpak v EU, ne pa neki zahojeni kmeti iz Timbuktuja, dobil naslednji odgovor: Sorry, Sir, we don’t dispatch to Slovakia.

  Seveda sem hipno vedel, da je vsakršna nadaljnja komunikacija z dotično organizacijo popolnoma brezsmiselna in kontraproduktivna.

 3. 11.01.2008 ob 09:36, Mr. A pravi:

  Zadrege se jim vlečejo iz časov, ko so holadnci nizozemcem opsovali mamo in uvedli maloobmejne patrulje ter jim napovedali, da jim bodo zaplenili vse, če se ne prenehajo ukvarjati s tako nemoškimi zadevami kot so tulipani. Nizozemci na to niso pristali, vendar pa so uspeli skleniti dogovor, da frendi pač nikoli ne bodo vendar zavoljo ekonomskega položaja, svoj srd pa raje usmerijo na naključno izbrane dežele. V tej 50letki je to Slovenija.

 4. 11.01.2008 ob 10:24, žakob žablonski pravi:

  Čisto iz firbca sem se malo prošetal med bajnimi lokacijami, s katerimi CMS neguje redne trgovske odnose. Najbolj me je presunil Nauru. Pohlevno upam, da mi bodo hoteli vozovnico za Trinidad in Tobago zamenjati z enosmerno za Nauru. Doplačam, kolikor hočejo.

  @Ivan: kot tipični riwckuhajoči Slovenček sem danes gospodom faxnil delegatsko vprašanje, izražajoč tudi upanje, da gre samo za pomoto. Če prejmem odgovor, ga kanim vsekakor pripopat v pričujoči polder.

 5. 12.01.2008 ob 23:39, Tibor Jablonsky pravi:

  Hah, čisto mirno lahko priznam, da je Belize verjetno najprimernejša destinacija za tovrstne vehementne podvige.