Bousbir

votlina.jpg

Protektoratu, v katerem živim in se občasno tudi razmnožujem, se obeta nov lokal odprtega tipa z dovolj zgovornim imenom »Chez Jablonsky«. 

Svečana otvoritev je napovedana za poldeveto uro jutri zjutraj, ko naj bi vkorakal mojster Bojan s četico pribočnikov. Odštemati nameravajo mojo Votlino iz bloka, v katerega je vdolbena, razvleči po nastali praznini par kilometrov dratov in potem vse skupaj spet zagipsati nazaj. Operacija naj bi trajala en teden. 

Nato bo nastopil čas dopustov in brezdelnega svaljkanja na morju. 

Druga runda naj bi se pričela konec avgusta (bolj verjetno začetek septembra), ko stopijo na sceno parketarji, knaufarji, malarji in tisti rokodelci, ki imajo običajno težave z naročanjem petih pirov in človeku kihajo direktno v obraz, tudi če dajo roko pred usta. Opažam, da so vsi navedeni profili (zlasti taki z referencami) po naši sicer ljubki deželi še redkeje posejani kot samorogi in moraš imeti neverjetno srečo, da jih ujagaš. Vendar mi kar dobro kaže in mogoče si bom dal po opravljenem delu kakega nagačiti. Računajte, da bom proti koncu septembra ali v začetku oktobra iskal dobrega preparatorja. Se priporočam za namige. 

Omeniti moram, da je to prvi tovrstni podvig v moji zgodovini. Prej sem se namreč selil dovolj pogosto, da mi ni bilo treba niti prati zaves, kamoli beliti. 

Trenutno se mučim s pakiranjem vseh stvari v kartonaste škatle, v katerih jih ne bom nikoli več našel. Po drugi plati pa sem včeraj v žepu enega starejših površnikov, preden je romal v zbiralni kontejner od Karitasa, v svoje neizmerno veselje odkril dolgo pogrešane in povsod iskane naočnike. 

Če ste do tod pazljivo brali, vam je morebiti že jasno naslednje: 

-         lokal »Chez Jablonsky«, čeprav odprtega tipa, do nadaljnjega ne sprejema obiskovalcev

-         lastnik lokala, gospod Jakob Jablonsky, do nadaljnjega ne nudi posojil, ker se bo predvidoma znašel na robu finančnega zloma 

Hvala za razumevanje.

 • Share/Bookmark
Zapisano pod: kozlarije kar tako | 11.07.2007 | 5 komentarjev »

Komentarji in pingi so trenutno onemogočeni.

5 komentarjev

 1. 11.07.2007 ob 21:37, Tristan pravi:

  Poznam to problematiko…

  Tudi omenjeni samorog se izredno redko pokaže na pogled. Mogoče bom kljub temu imel kdaj srečo, da zaide v moje gozdowe. Drgač pa jebiga.

 2. Tibor Jablonsky 12.07.2007 ob 20:05, Tibor Jablonsky pravi:

  A za pir vseeno daš? Tudi za pet?

 3. 13.07.2007 ob 10:45, V.Ulgar pravi:

  S temi samorogi je hecno komunicirati. Dolgo jih iščeš, kličeš in zvabljaš v svoj lovokrog. Nato ti končno uspe, kljub temu da veljaš za pretkanega lovca, ki s srnicami ponavadi nima problemov.

  Prva ugotovitev je, da glede na samorogov ustroj, poje in popije nenormalne količine hrane, kar bi si lahko razložil samo s tem, da je v bistvu križanec veverice in nosoroga. Pri čemer je od prve podedoval metabolizem in poraščenost, od slednjega pa apetit, hitrost dojemanja ter okretnost.

  Druga ugotovitev je, da njegove reference izvirajo iz drugih sfer, kamor navaden nesmrtnik nima vpogleda preprosto zato, ker ne dojema kako se je v zagamanih formacijah možno sporazumevati zgolj z dvo ali največ trozložnimi besedami. Sumim binarno natego.

  Tretja ugotovitev izvira iz ugotovitve, da so predniki njegovega očeta nosoroga imeli tesne stike s paraziti in so prevzeli celo četo njihovih navad, od katerih je najbolj opazna ta, da se jih je težko znebiti. Ponavadi ostanejo bistveno dlje časa, kot pa bi si človek lahko predstavljal – tudi v zelo grdih grdih sanjah zmaj crkne prej.

  In ker se jako hitro razburim četrte in pete točke ne bom navajal, ker potem sledi že epilog z basballskim kijem. Pacifizem je kurba.

 4. 13.07.2007 ob 17:51, Vale pravi:

  Jakobslaw, čeprav ne sprejemaš obiskov, to ne pomeni, da te ne sprejmemo mi … torej če bo mahudral naokoli … no, pa saj veš … srnice te čakajo :-)

 5. 16.07.2007 ob 14:30, polderji » Objave » Vmesno poročilo s kriznega področja pravi:

  [...] polderjiJust another blog.siol.net weblog « Bousbir [...]